Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1999: NORTHERN STAR

NORTHERN STAR
MEGJELENÉS
FELVÉTELEK
KIADÓ
MŰFAJ
ALBUM HOSSZA
VILÁGSZERTE ELADÁS
1999.10.18.
1999
Virgin Records
Rock, Pop, Techno, Dance
62:09
4.000.000. Példány
MINŐSÍTÉSEK ANGLIA: 3X Platina
EURÓPA: 2X Platina
AUSZTRÁLIA: Arany
KANADA, SVÁJC: Arany
NÉMET: Platina
SVÉD: 2x Platina
KISLEMEZEK * GOIN' DOWN (1999)
* NORTHERN STAR (1999)
* NEVER BE THE SAME AGAIN (2000)
* I TURN TO YOU (2000)
* IF THAT WERE ME (2000)
PRODUCEREK

William Orbit, Rick Rubin
Rick Nowels, Craig Armstrong
Marius de Vries,Rhett Lawrence

ELÖZŐ ALBUM KÖVETKEZŐ ALBUM
- REASON (2003)

A Northern Star Melanie C brit énekesnő első szólóalbuma. 1999-ben jelent meg. Az album sokkal rockosabb volt, mint Melanie együttese, a Spice Girls albumai. Világszerte négymillió példányban kelt el, ezzel a legsikeresebb Spice Girl-szólóalbum lett. Öt kislemez jelent meg az albumról: "Goin' Down" 1999. szeptember végén néhány helyen be volt tiltva mert káromkodót benne de angliában negyedik helyett érte el. "Northern Star" 1999. november végén jelent meg sokkal sikeresebb volt mint a Goin' Down de ez is a negyedik helyett érte el. "Never Be The Same Again" 2000. március 20-án jelent meg és az első szóló első helyzést ért el néhány országban. "I Turn To You" 2000. augusztus elején jelent meg és ez volt a legsikeresebb Spice Girls szóló maxija sok országban első helyezést ért el. "If That Were Me"nem volt olyan sikeres mint a többi maxi az albumról angliában tizennyolcadik helyett. Go 'Whatever It Takes' filmben lehetet hallani. Ga Ga a Apafejben lehetet elsőnek hallani és Bűbájos Boszorkák második évadában. Sudenly Monday énekelte elsőnek az albumról 1999. nyáron.

GOIN' DOWN (1999)
Első maxija az első albumjáról, Northern Star-ról. 1999-ben jelent meg szeptember végén a videót még júniusban forgatták le. Angliai listákon elérte a negyedik helyett. Ez a dal sokkal rockosabb volt mint a Spice Girls dalok.

NORTHERN STAR (1999)
Második maxija második albumjáról, Northern Star-ról. 1999-ben jelent meg november végén jelent meg. Sokkal többet adtak el belőle mint a Goin' Down-ból de ez is a negyedik lett agliai listákon.

NEVER BE THE SAME AGAIN (2000)
Harmadik maxija az első albumjáról, Northern Star-ról. 1999-ben jelent meg március közepén jelent meg és ez volt az első helyetje angliában és sok országban. Egy héttel később jött ki mint az egykori társának Geri Halliwell-nek a Bug it Up-ja.

I TURN TO YOU (2000)
Negyedik maxi az első albumjáról, Northern Star-ról. 1999-ben jelent meg augusztus elején jelent meg az egyesült államokban korábban kiadták USA-ban és Melanie C második listavezető dala lett angliai slágerlistán (az előző kislemez, a Never Be the Same Again volt az első). A megjelenést követő héten 120 000, összesen 360 477 példányban kelt el, ezzel 2000-ben a 27. legtöbb példányban elkelt kislemez. Az amerikai Billboard Hot Dance Club Play slágerlistát szintén vezette a 2000. november 11-gyel kezdődő héten. A Hex Hector Radio Mixért Hex Hector 2000-ben Grammy-díjat nyert az év remixere kategóriában. Az I Turn to You volt a tizedik brit listavezető dal, amit Melanie írt, ezzel elérte korábbi együttesbeli társa, Geri Halliwell rekordját. Miután a Spice Girls utolsó brit listavezető száma, a Holler nem sokkal később elérte az első helyet, Melanie lett az egyetlen női dalszerző, aki tizenegy brit listavezető dal szerzője vagy társszerzője volt. Ezt a rekordot később Madonna is elérte a Hung Uppal 2005-ben, majd meg is döntötte, a Sorryval 2006-ban. Melanie lett az egyetlen brit énekesnő, aki kvintett, kvartett és duó tagjaként, majd szólóénekesként is listavezető dalt adott elő. A dal szerepelt a Bend It Like Beckham című filmben. Ezután feldolgozta a Machinae Supremacy metalegyüttes Webography című albumán, majd a Wig Wam rockegyüttes is 2004-ben megjelent 667...The Neighbour of the Beast című albumán.A dal hallható volt a Spice Girls Reunion turnén is. A dal videoklipjét Ibiza szigetén forgatták, Melanie szőke frizurát visel és az Es Paradis nightclubban táncol, más jelenetekben egy sziklán fekszik a kéklő víz mellett; a klip végén emberek sétálnak a szikla tetején a naplementében. A rendező Cameron Casey.

IF THAT WERE ME (2000)
Ötödik és utosló maxija az első albumjáról, Northern Star-ról. 2000-ben jelent meg november vége felé jelent meg. Angliai listákon tizennyolcadik helyett érte el a Spice Girls visszatérése miatt nem volt sikeres ez a dal.

# # ÍRTA PRODUCER
1 GO! Melanie Chisholm
William Orbit
William Orbit
2 NORTHERN STAR Melanie Chisholm
rick Nowels
Marius De Vries
3 GOIN' DOWN Melanie Chisholm
Richard Stannard
Julian Gallagher
4 I TURN TO YOU Melanie Chisholm
Rick Nowels
Billy Steinberg
Rick Nowels
5 IF THAT WERE ME Melanie Chisholm
Rick Nowels
6 NEVER BE THE SAME AGAIN Melanie Chisholm
Lisa Lopes
Rhett Lawrence
Paul F Cruz
Lorenzo Martin
Rhett Lawrence
7 WHY Melanie Chisholm
Dave Munday
Phil Thornalley
Marius De Vries
8 SUDDENLY MONDAY Melanie Chisholm
Matt Rowe
Richard Stannard
Julian Gallagher
Rick Rubin
9 GA GA Melanie Chisholm
Phil Thomalley
Dave Munday
10 BE THE ONE Melanie Chisholm
Phil Thomalley
Dave Munday
11 CLOSER Melanie Chisholm
Rick Nowels
Billy Steinberg
Marius De Vries
12 FEEL THE SUN Melanie Chisholm
Rick Nowels
Craig Armstrong
Patrick McCarthy
Damien leGassiak
B-SIDE
1 I WANT YOU BACK Melanie Chisholm
Richard Stannard
Julian Gallagher
Marius De Vries
2 ANGEL MY SHOULDER Melanie Chisholm
Rick Nowels
3 FOLLOW ME Melanie Chisholm
Bryan Adams
Billy Steinberg
4 SOMETHING GONNA HAPPEN Melanie Chisholm
Marius de Vries
Steve Sidelnyk
5 I WONDER WHAT IT WOULD BE LIKE Melanie Chisholm
Rick Nowels
Billy Steinberg
Rick Rubin

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 20151
Hónap: 225
Nap: 2